ساخت آلبوم عکس در PowerPoint یکی از ویژگی های بسیار مفید در ایجاد ارائه های پاورپوینت میباشد که به شما این امکان را میدهد، چندین عکس را به صورت گروهی در پاورپوینت اضافه کنید و این امکان باعث صرفه جویی در زمان و راحت تر شدن ارائه تان میشود. در این آموزش به همراه شما به ساخت یک آلبوم عکس در پاورپوینت خواهیم پرداخت.
ساخت آلبوم عکس در PowerPoint
در ابتدا نرمافزار پاورپوینت را باز کنید و از سربرگ Insert گروه Image دستور Photo Album را انتخاب کنید.
با کلیک بر روی این دستور کادری باز میشود که شما در این کادر دو گزینه New Photo Album و Edit Photo Album را مشاهده میکنید:
- New Photo Album: از این گزینه برای ساخت آلبوم جدید استفاده میشود.
- Edit Photo Album: از این دستور برای ویرایش آلبوم عکسی که در محیط ارائه مطلب پاورپوینت ساخته شده است، استفاده میشود.
ایجاد آلبوم جدید New Photo Album
پس از انتخاب این دستور ، پنجرهی Photo Album باز خواهد شد.
در ادامه با قسمتهای مختلف پنجره Photo Album آشنا میشویم:
۱-دستورات Album Content
- گزینهFile/Disk: با کلیک بر روی این دستور نرمافزار پاورپوینت، کادر درج تصویر باز میشود در این کادر مکان عکسهای مورد نظر را باز کرده، سپس تصاویر مورد نظر را انتخاب نمایید و در ادامه روی گزینه Insert کلیک کنید.
یه چیز جالب: برای انتخاب بیش از یک عکس، اگر میخواهید عکسهایی که بطور پیوسته (کنار هم) هستند را انتخاب کنید، میتوانید از Drag کردن ماوس (کشیدن اشاره گر ماوس) استفاده کنید. و یا با استفاده از کلید Shift صفحه کلید، به این صورت که عکس اول را انتخاب، سپس کلید Shift را فشار دهید و در ادامه با ماوس روی آخرین عکس مورد نظر کلیک کنید، تا عکسهای این محدوده بطور کامل انتخاب شوند. ولی اگر میخواهید عکسها را بطور ناپیوسته (یعنی پشت هم قرار ندارند) انتخاب کنید، از کلید Ctrl صفحه کلید استفاده کنید، به این صورت که ابتدا عکس اول را انتخاب، کلید Ctrl را فشار دهید سپس عکسهای بعدی را یکی یکی به ترتیب انتخاب کنید.
- کادرPicture In Album: در این کادر عکسهای انتخابی که شما در مرحله قبل انتخاب کرده بودید لیست شده است. البته شما در این قسمت فقط نام فایلهای عکس را مشاهده میکنید.
کادرPreview : در این کادر پیش نمایش عکسهای انتخابی شما که در کادرPicture In Album لیست شده است را مشاهده میکنید. برای دیدن پیش نمایش هر کدام از عکسها در کادرPicture In Album روی عکس مورد نظر کلیک کنید.
- گزینهNew Text Box: یک کادر متن در یک اسلاید جدید در آلبوم عکس ایجاد میکند ولی ابتدا باید اسلایدی که میخواهید اسلاید به همراه کادر متنی خالی بعد از آن ایجاد شود را از کادر Picture In Album انتخاب کنید.
همانند تصویر زیر عکس دوم با نام ۱را انتخاب کرده و سپس روی دستور New Text Box کلیک کردیم تا کادر متنی بعد از آن ایجاد شد.
- Captions Blew All Pictures: با تیک زدن این گزینه نام تصویر در زیر عکس در اسلاید نمایش داده می شود.
نکته: البته این نکته را باید در نظر داشته باشید تا زمانی که گزینه تمام صفحه Fit To Slide برای حالت نمایش تصاویر Picture Layout انتخاب شده است، این گزینه غیر فعال میباشد، و نمیتوانید این گزینه را انتخاب نمایید.
در ادامه این آموزش به نحوه تنظیم نمایش عکسها در اسلاید میپردازیم.
- All Picture Black & White : اگر می خواهید تصاویر شما در آلبوم عکس بصورت سیاه و سفید نمایش داده شود این گزینه را تیک بزنید.
در زیر کادر Picture In Album دو گزینه فلش به سمت بالا وپایین قرار دارد، برای جابجایی عکسها در این لیست و مرتب کردن نحوه نمایش تصاویر در اسلایدها از این دو فلش استفاده میشود.
میتوانید با انتخاب فلش رو به بالا عکس انتخابی را به سمت بالا جابجا کرده و با انتخاب فلش رو به پایین عکس انتخابی را به سمت پایین جابجا کنید.
- Remove: این گزینه برای حذف تصویر از آلبوم عکس میباشد. ابتدا عکس را از کادر Picture In Album انتخاب کنید سپس گزینه Remove را انتخاب، تا عکس حذف شود.
تنظیمات قالب بندی تصاویر
که به ترتیب از چپ به راست دو به دو عبارتند از :
- چرخش Rotate: از این دو دکمه زیر برای چرخاندن تصاویر انتخاب شده در جهت دلخواه استفاده میگردند.
- Contrast (روشنایی و تیرگی رنگ): این دو گزینه برای کم و زیاد کردن میزان روشنایی و تیرگی رنگ تصویر انتخاب شده استفاده میشود.
- Brightness (روشنایی): این دو دکمه برای تنظیم میزان نور یا روشنایی، تصویر انتخاب شده استفاده میشود.
۲- تنظیمات Album Layout
در این قسمت تنظیمات مربوط به جانگهدار تصاویر و قابها و جلوههای ویژه در آلبوم میپردازیم.
Picture Layout: این دستور برای تنظیم جانگهدار عکس میباشد نحوه قرار گرفتن تصاویر در اسلایدها، با کلیک بر روی فلش کنار کادر Picture Layout، از منوی کشویی باز شده گزینه دلخواه را انتخاب کنید.
در ادامه با این گزینه ها آشنا میشویم:
- Fit To Slide: این گزینه حالت پیش فرض جانگهدار میباشد و هر کدام از تصاویر را جداگانه و در حالت تمام اسلاید نمایش میدهد.
- ۱ Picture: در هر اسلاید تنها یک عکس قرار خواهد گرفت.
- ۲ Picture: در هراسلاید دو عکس قرار خواهد گرفت.
- ۴ Picture: با انتخاب این گزینه در هر اسلاید چهار عکس قرار خواهد گرفت.
- ۱ Picture With Title: با انتخاب این گزینه یک عکس به همراه جانگهدار عنوان (Title) در بالای تصویر در اسلایدها نمایش داده میشود.
- ۲ Picture With Title: این گزینه در اسلایدها دو عکس به همراه یک جانگهدار عنوان (Title) در بالای دو تصویر قرار میدهد.
- ۴ Picture With Title: این گزینه در اسلایدها چهار عکس به همراه یک جانگهدار عنوان (Title) در بالای چهار عکس قرار می دهد.
Frame Shape: با کلیک بر روی فلش کنار کادر این دستور لیست فریمهای (قابهای) تصاویر را باز میکند شما با توجه به سلیقهتان میتوانید قاب مورد نظر را انتخاب نمایید.
- Rectangle: این گزینه قاب مستطیلی که به صورت پیشفرض قاب تصاویر میباشد.
- Rounded Rectangle: انتخاب این گزینه باعث گرد شدن گوشههای تصاویر در آلبوم عکس میشود.
- Simple Frame, White: این گزینه قابی سفیدرنگ در اطراف تصاویر موجود در اسلایدها قرار میدهد.
- Simple Frame, Black: این گزینه قابی سیاه رنگ در اطراف هرکدام از تصاویر آلبوم قرار میدهد.
- Compound Frame, Black: فریمی ترکیبی بصورت قاب سفید و سیاه در اطراف عکس نمایش میدهد.
- Center Shadow Rectangle: این فریم تصاویر را با قاب مستطیلی ساده و سایهای در مرکز اسلایدها نمایش میدهد.
- Soft Edge Rectangle: این گزینه تصاویر را به حالت قاب محو شده (لبه نرم) تغییر خواهد داد.
یه چیز جالب: زمانی که گزینه تمام صفحه Fit To Screen در قسمت Picture Layout انتخاب شده باشد، گزینه Frame Shape غیر فعال خواهد بود و نمیتوانید این قسمت را تنظیم نمایید.
دستور Theme: با کلیک بر روی گزینه Browse که در روبروی این دستور قرار دارد، پنجره Choose Theme باز میشود. میتوانید از این پنجره بر روی تم مورد نظر انتخاب و سپس بر روی دکمه Open کلیک کنید. Theme مورد نظر به اسلایدها اعمال میشود.
بعد از اتمام تنظیمات مورد نیاز، برای اینکه آلبومتان ساخته شود روی گزینه Create کلیک کنید.
ویرایش آلبوم عکسEdit Photo Album:
از این گزینه برای ویرایش آلبوم استفاده میشود
با انتخاب این گزینه پنجرهی ویرایشی Edit Photo Album باز میشود. دستورات این پنجره دقیقا مشابه دستورات پنجره New Photo Album میباشد، که در این آموزش بطور کامل توضیح داده شده است. در نهایت پس از ویرایشهای مورد نیاز بر روی دکمه Update کلیک کنید تا تغییرات به آلبوم عکستان اعمال شود.
امروز چی رو یاد گرفتم؟
امروز آموزش ساخت آلبوم عکس در PowerPoint را آموختید. به کمک این قابلیت میتوانید یک آلبوم ایجاد کنید و یا آلبوم های قبلی خود را ویرایش نمایید. توصیه می کنیم برای جذاب تر کردن اسلاید های خود از این قابلیت استفاده کنید. در صورتی که در هر بخش از این آموزش به مشکل برخورد کردید کافیست با تیم پشتابانی آتیوا تماس بگیرید.
در صورتی که تجربه ای در استفاده از آلبوم عکس در این نرم افزار دارید با ما و سایر کاربران سایت در میان بگذارید.