برای انجام هر نوع کار ویرایشی روی متون، ابتدا متن مورد نظر، باید انتخاب شود و سپس به کمک ابزار موجود می توانید به ویرایش آن بپردازید. در این مقاله به صورت کامل روش های انتخاب و ویرایش متن در Word را برای شما عزیزان بیان کرده ایم.
آشنایی با روش ها مختلف انتخاب متن :
انتخاب متن بصورت پیوسته:
مکاننما را به ابتدای آن بخش برده و همزمان با پایین نگه داشتن دکمهی چپ ماوس، ماوس را روی بخش مورد نظر حرکت دهید تا متن انتخاب شود.
انتخاب متن بصورت ناپیوسته:
باید پس از انتخاب اولین بخش به روش گفته شده، کلید Ctrl را پایین نگه داشته و سایر بخشها را هم به همان روش قبلی انتخاب کنید.
انتخاب یک کلمه :
برای انتخاب یک کلمه، روی کلمهی مورد نظر، دوبار کلیک(دابل کلیک) کنید.
انتخاب یک پاراگراف:
برای انتخاب یک پاراگراف، مکاننما را در داخل یا حاشیههای پاراگراف قرار داده و سپس سه بار پیاپی کلید نمایید.
انتخاب یک جمله:
برای انتخاب یک جمله، کلید Ctrl را فشار داده و نگه دارید، سپس روی یکی از کلمات جمله کلیک کنید.
انتخاب یک یا چند خط:
برای انتخاب یک خط، مکان نما را به ابتدا یا انتهای خط جابجا کرده سپس کلید Shift را فشار دهید در ادامه با ماوس نقطه مقابل مکان نما را انتخاب نمایید(یعنی مثلاً اگر ابتدا مکان نما را در ابتدای خط قرار داده بودید در ادامه بعد از فشردن کلید Shift باید انتهای خط را انتخاب نمایید) به همین شیوه می توانید چند خط پشت هم را نیز انتخاب نمایید.
انتخاب متن با استفاده از صفحه کلید:
• روش اول، ابتدا مکاننما را روی متن مورد نظر جابجا نمایید. سپس دکمهی Shift را پایین نگه داشته و با استفاده از کلیدهای جهتی ( چپ ، راست ، بالا و پایین ) روی متن مورد نظر جابجا شوید و متنتان را انتخاب نمایید.
• روش دوم، ابتدا کلید F8 را فشار دهید، سپس با کلیدهای جهتی روی متن مورد نظر جابجا شوید و متنتان را انتخاب کنید. برای خروج از این حالت کلید Esc را فشار دهید.
انتخاب کل متن:
کلید ترکیبی Ctrl + A را فشار دهید یا از طریق سربرگ Home گروه Editing دستور Select گزینه Select All را فشار دهید.
در ادامه آموزش انتخاب و ویرایش متن در Word به معرفی دستوراتsekect خواهیم پرداخت. به کمک ابزار موجود در گروه Editing می توانید بخش های مختلفی از فایل خود را انتخاب کنید.
آشنایی با دستورات Select در گروه Editing:
Select All: تمام محتویات سند را انتخاب میکند.
Select Object: تنها Objectها را انتخاب میکند مانند تصاویر، اشکال و…
Select Text with Similar Formatting: این گزینه تمام متنها را به جز Object ها انتخاب میکند.
Selection Pane: این گزینه پانلی را همانند تصویر زیر در اختیار کاربر قرار میدهد و برای کاربران امکان انتخاب اشیا را فراهم میکند.
کاربرد دستورات Undo و Redo
بعضی مواقع شما متنی تایپ میکنید یا ویرایشی روی متون انجام میدهید سپس از انجام آن کار منصرف میشوید و میخواهید به حالت قبل برگردید، برای این کار میتوانید از دستورات Undo و Redo استفاده کنید.
دستور Undo:
با انتخاب این دستور، آخرین عملیاتی را که انجام دادید، لغو کرده و به حالت قبل برمیگرداند. برای انتخاب این دستور از کلید ترکیبی Ctrl + Z استفاده کنید یا روی آیکن Undo در نوار Quick Access کلیک کنید.
دستور Redo:
با انتخاب این دستور، عملیاتی را که با دستور Undo لغو کرده بودید دوباره انجام میشود. برای انتخاب این دستور از کلید ترکیبی Ctrl + Y استفاده کنید، یا روی آیکن Redo در نوار Quick Access کلیک کنید.
عملیات حذف، کپی و انتقال محتویات سند
در ادامه آشنایی با ابزار انتخاب و ویرایش متن در Word با دستورات ویرایشی حذف، کپی و جابجایی آشنا میشوید.
دستور حذف (Delete):
برای حذف محتویات سند با روشهای انتخابی متن یا اشیای مورد نظر در سند را انتخاب نمایید سپس دکمهیDelete را از صفحه کلید فشار دهید.
دستور کپی (Copy):
ممکن است نیاز باشد قسمتی از متن یا اشیای داخل سند را کپی کرده و نسخهای از آن را در قسمتهای دیگر سند قرار دهید. برای این کار ابتدا متن یا اشیای مورد نظر را انتخاب نمایید سپس با یکی از روشهای زیر دستور کپی را انتخاب نمایید.
• روش اول، کلید ترکیبی Ctrl + C را انتخاب نمایید.
• روش دوم، دستور Copy را از سربرگ Home گروه Clipboard انتخاب نمایید.
• روش سوم، راست کلید روی بخش انتخابی و دستور Copy را انتخاب نمایید.
سپس بعد از انتخاب دستور کپی نسخهای از آن در حافظه موقت (Clipboard) قرار میگیرد. در ادامه با استفاده از یکی از روشهای زیر میتوانید اطلاعات کپی شده را در قسمت مورد نظر سند بچسبانید و Paste کنید.
• روش اول، از کلید ترکیبی Ctrl + V را استفاده کنید.
• روش دوم، گزینه Paste را از گروه Clipboard سربرگ Home انتخاب نمایید.
در عملیات PASTE همانند تصویر بالا شما با گزینهها مختلفی ممکن است روبرو شوید. در ادامه با این گزینه ها آشنا میشویم:
Keep Source Formatting: عملیات PASTE مطابق با همان قالب مبدأ قسمت کپی برداری انجام میدهد.
Merge Formatting: بخش کپی شده را با قالب محل مقصد، PASTE میکند.
Keep Text Only: قسمت انتخابی را بدون هیچ قالببندی PASTE میکند.
Paste Special: در صورتی که روی این گزینه کلیک کنید. بعد از انتخاب این گزینه، کادر محاورهای باز میشود.
گزینه Unformatted Text اگر انتخاب شود، متن با فونت و تنظیمات پیشفرض خود Wordکپی میشود و به راحتی میتوانید فونت آن را به حالت دلخواه تغییر دهید.
Set Default Paste: با انتخاب این دستور کادر Word Options نمایش داده خواهد شد و تنظیماتی برای همین منو میانبر در اختیار شما قرار میدهد.
• روش سوم، قسمتی که مد نظرتان هست کپی را قرار دهید کلیک راست ماوس را فشار دهید، سپس گزینه Paste را انتخاب نمایید.
یه چیز جالب: با استفاده از ماوس نیز میتوانید عملیات کپی را انجام دهید، به این صورت که پس از انتخاب متن، ضمن پایین نگه داشتن دکمهی چپ ماوس، آن را به محلی که کپی میشود، کشیده و همزمان با کشیدن ماوس کلید Ctrl را نیز فشار دهید و سپس در محل مورد نظر ماوس را رها کنید.
دستور جابجایی (Cut):
ممکن است نیاز باشد قسمتی از متن یا اشیای داخل سند راجابجا کنید. برای این کار ابتدا متن یا اشیای مورد نظر را انتخاب نمایید سپس با یکی از روشهای زیر دستور انتقال را انتخاب نمایید.
• روش اول، کلید ترکیبی Ctrl + X را انتخاب نمایید.
• روش دوم، دستور Cut را از سربرگ Home گروه Clipboard انتخاب نمایید.
• روش سوم، راست کلیک روی بخش انتخابی و دستور Cut را انتخاب نمایید.
سپس بعد از انتخاب دستور انتقال قسمت انتخابی از آن بخش حذف شده و درحافظه موقت (Clipboard) قرار میگیرد. در ادامه با استفاده از یکی از روشهای Paste که در بالا توضیح دادیم اطلاعات بریده شده را در قسمت مورد نظر سند بچسبانید، تا جابجایی انجام شود.
یه چیز جالب: با استفاده از ماوس نیز میتوانید عمل جابجایی را انجام دهید، به این صورت که پس از انتخاب متن، ضمن پایین نگه داشتن دکمهی چپ ماوس، آن را به محلی که باید متن منتقل شود، کشیده و سپس در مکان مورد نظر ماوس را رها کنید.
آشنایی با دستورات جست و جو، جایگزینی و مراجعه به قسمت مورد نظر
یکی از جالب ترین بخش های آمزوش انتخاب و ویرایش متن در Word ، آشنایی با قابلیا جست و جو وجایگزینی است که در متن های طولانی بسیار کاربردیست. برای آشنایی با این ابزار به ادامه مطلب توجه کنید.
جستوجو (Find)
برای جستوجو کردن در یک سند، روشهای زیر را انتخاب کنید:
– گزینه Find را از سربرگ Home گروه Editing انتخاب کنید یا کلید ترکیبی Ctrl + F را فشار دهید.
– بعد از انتخاب این دستور پنل Navigation در سمت چپ صفحه فعال میشود .پنجره Navigation دارای چهار بخش ,Search, Headings Pages, Result میباشد. در کادر Search متن مورد نظر خود را تایپ کنید و سپس روی علامت ذره بین کلیک نمایید. در بخش Result نتایج نشان داده می شود و در بخش Pages صفحاتی که نتایج در آن پیدا شده است را نشان میدهد و اگر در سند از عنوان (Heading) استفاده کرده باشید نتیجه جستجو در عنوان در این قسمت نشان داده میشود.
– در کادر جستجو، لیست بازشو (فلش رو به پایین) را کلیک کرده و روی Optionsکلیک کنید تا تنظیمات پیشرفته جستجوی متن مطابق تصویر زیر نشان داده شود.
• گزینه Advanced Find را از سربرگ Home گروه Editing دستور Find انتخاب نمایید.
• کادر Find And Replace باز می شود، در این کادر سه سربرگ Find, Replace, Go Toوجود دارد برای جست جو وارد سربرگ Find شده سپس در کادر Find What میتوانید متن مورد نظرتان را وارد نمایید در ادامه روی گزینه Find Next کلیک کنید تا متنتان را جستجو نماید. برای جستجوی پیشرفته در این کادر روی گزینه More کلیک نمایید.
در ادامه آموزش انتخاب و ویرایش متن در Word با گزینههای جستجوی پیشرفته آشنا میشویم.
Match Case: با انتخاب این گزینه نرمافزار Wordبه حروف بزرگ و کوچک حساس شده و عبارتهای پیدا شده از نظر بزرگی و کوچکی باید با عبارت مورد جستجو یکسان باشند.
Find Whole Words Only: با انتخاب این گزینه فقط لغتهای مستقل پیدا شده، یعنی لغتهایی که ترکیبی از لغت مورد جستجو با سایر لغتها میباشد پیدا نشوند، یعنی لغتهای موجود در کادر جستجو را یک لغت مستقل قلمداد کرده و کلمات پیدا شده دقیقا باید مشابه لغت مورد جستجو باشد و کلمهای بیشتر یا کمتر نباشد.
Use Wildcards: معمولاً برای انجام یک جستجوی پیشرفته از Wildcardها استفاده میشود. امکان استفاده از کاراکترهای جانشینی (* , ?) را فراهم می آورد. Wildcard کاراکتری است که در جستجوها، جانشین یک یا چند کاراکتر دیگر میشود.
• برای جستجوی کاراکترهایی همانند (*) که کاراکتر Wildcard میباشد ، قبل از آن یک بک اسلش(\) قرار دهید.
• کاراکترهای Wildcardرا باید به صورت انگلیسی تایپ کرد مثلاً علامت سوال را به صورت ؟ تایپ نکنید بلکه ? تایپ کنید.
Sound Like (English): لغت مشابه را از نظر تلفظ پیدا میکند(فقط انگلیسی)- Find All Word Form (English) : شکلهای دیگری از لغت مورد جستجو را که از لحاظ املایی متفاوت است را پیدا میکند (فقط انگلیسی)
Mach Kashida: عبارتهایی که کشیده شده باشند را پیدا میکند.
– از پرانتز برای گروهبندی کاراکترها و اولویتبندی جستجویتان میتوانید استفاده کنید. مثلاً عبارت <(Wo)*(D)> میتواند برای پیدا کردن “Word “و “WordPad “استفاده شود.
– با کلیک روی Format در پنجره Find And Replace جستجو را براساس قالب متن اعمال میکند.
– با کلیک روی دکمه Specialمیتوانید جستجوی خود را براساس کاراکترهای خاص محدود کنید.
– گزینه No Formattingاین گزینه اثر تنظیمات انجام شده توسط دکمه Format را از بین میبرد.
جایگزینی Replace
با استفاده از این دستور میتوانید کلمه را جستجو کرده و کلمه یا عبارت دیگری را جایگزینش نمایید. برای جایگزینی می توانید به صورت زیر اقدام نمایید.
– گزینه Replace را از گروه Editing در سربرگ Home انتخاب نمایید و یا کلید ترکیبی Ctrl + H را انتخاب کنید تا کادر Find And Replace باز شود.
– در کادر باز شده سربرگ Replace در قسمت Find What عبارت مورد جستجو را وارد نمایید سپس عبارت جایگزین را در قسمت Replace With وارد نمایید.
– برای جستجوی عبارت روی گزینه Find Next کلیک کنید.
– بعد از پیدا شدن عبارت مورد جستجو اگر میخواهید عبارت جدید جایگزین عبارت پیدا شده شود روی گزینه Replace کلیک کنید.
– با کلیک مجدد روی Find Next میتوانید عبارتهای دیگر را پیدا کنید.
– اگر میخواهید عبارت جدید، جایگزین همه موارد پیدا شده شود، گزینه Replace All را انتخاب کنید.
– روی گزینه More در پنجره کلیک نمایید، همانند سربرگ Find میتوانید بصورت پیشرفته جستجو را انجام دهید.
مراجعه به مکان یا عنصر دلخواه Go To
با استفاده از این دستور میتوانید مکاننما را به قسمت مورد نظر منتقل کنید. برای استفاده از این دستور مراحل زیر را انجام دهید:
– گزینه Go To را از سربرگ Home گروه Editing ، از کشوی دستور Find انتخاب نمایید. یا کلید ترکیبی Ctrl + G را فشار دهید.
– کادر Find And Replace باز شده وارد سربرگ Go To میشوید. از کادر باز شده از قسمت Go To What گزینه مورد نظر را انتخاب کنید. بعنوان مثال گزینه Page را انتخاب کرده سپس در کادر روبرو Enter Page Number شماره صفحه مورد نظر را وارد نمایید تا وارد صفحه مورد نظر شوید.
– به یاد داشته باشید که به باتوجه به انتخاب هریک از این آیتمها جمله Enter Page Number تغییر خواهد کرد.
– در ادامه گزینههای قسمت Go To What را معرفی میکنیم:
Section: رفتن به بخش مورد نظر
Line: رفتن به سطر (خط) مورد نظر
Book Mark: رفتن به نشانهگذاری مورد نظر
Comment: رفتن به یادداشت مورد نظر
Foot Note: رفتن به پاورقی مورد نظر
End Note: رفتن به پینوشت مورد نظر
Field: رفتن به متن دارای قابلیت به روزرسانی
Table: رفتن به جدول مورد نظر
Graphic: رفتن به نمودار مورد نظر
Equation: رفتن به فرمول مورد نظر
Object: رفتن به شی مورد نظر
انتخاب و ویرایش متن در Word در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد . ابزاری که در این آموزش ، نشان داده شد می توانند بسیار کاربردی و مهم باشند، پس توصیه میکنیم حتما به استفاده زا آن ها مسلط شوید و چندین بار تمرین کنید. در صورتی که بخواهید پس از انتخاب متن ، به قالب بندی ( تغییر اندازه ، فونت و … ) آن بپردازید ، توصیه میکنیم آموزش قالب بندی و ویرایش متن را مطالعه نمایید. تیم مشاوران آتیوا همچون گذشته برای کمک به شما عزیزان آماده هستند.
آیا تا کنون از این ابزار استفاده کرده اید؟
بسیاری از کاربران نرم افزار ورد با دیدن این قابلیت ها تعجب می کنند، و برایشان سوال پیش می آید که چگونه نرم افزار Word چنین قابلیت های جذابی دارد.
این مبحث یکی آموزش پایه برای آشنایی بیشتر شما عزیزان برای کار با این نرم افزار بود . لطفا تجربیات خود را از استفاده از این ابزار با ما و سایر کاربران آتیوا در میان بگذارید.