در این آموزش بصورت جامع و کاملا تصویری یاد میگیریم که چگونه می توان اسلاید جدید در PowerPoint ایجاد کرد. پس در ادامه با آتیوا همراه باشید.
حذف و ایجاد اسلاید جدید در PowerPoint
به یاد داشته باشید برای آغاز طراحی پروژه می بایست یک اسلاید یا بیشتر در فایل پاورپینت شما وجود داشته باشد.
ایجاد اسلاید جدید:
- روش اول: در پنل لیست Slide ها قرار بگیرید اسلایدی که میخواهید اسلاید جدیدتان بعد از آن قرار بگیرد را مشخص کنید روی اسلاید و یا زیر اسلاید مورد نظر کلیک راست کنید و گزینه New Slide را انتخاب کنید. اسلاید جدید شما بعد از اسلاید انتخابی درج میشود.
- روش دوم: ابتدا تعیین کنید اسلاید جدید بعد از کدام اسلاید درج شود. اسلاید مورد نظر را انتخاب سپس از سربرگ Home گروه Slides روی گزینه New Slide کلیک کنید. اسلاید جدید بعد از اسلاید انتخابی درج می شود.
- روش سوم: در این روش کافیست روی نوار اسلاید ها در گوشه سمت چپ تصویر کلیک کرده و یکبار دکمه Enter را بزنید. اسلاید جدید ایجاد می شود.
حذف اسلاید جدید:
برای حذف یک اسلاید، مراحل زیر را میتوانید انجام دهید:
روی اسلاید مورد نظر از پنل لیست اسلایدها کلیک راست کنید و از منوی ظاهر شده، روی گزینه Delete Slide کلیک کنید و یا اسلاید مورد نظر را از لیست اسلایدها انتخاب و کلید Delete را از صفحه کلید فشار دهید.
آشنایی با ابزار گروه Slides
ابزار Slides در زبانه ی Home قرار دارند و مهمترین کاربرد آن ها ایجاد و ویرایش اسلاید ها است. با ما همراه باشید تا بیشتر با این ابزارها و کاربردشان آشنا شویم.
۱ – ابزار New Slide: همانطور در قسمت قبل اشاره کردیم از این دستور برای درج اسلاید جدید استفاده می شود.
همانطور که مشاهده میکنید زیر دستور New Slide علامت مثلث رو به پایین قرار دارد اگر روی آن کلیک کنید کادر Office Theme باز میشود. در این کادر شما انواع Theme (ظاهر) متفاوت با کاربردهای مختلف برای اسلاید را مشاهده میکنید.
نکته: زمانی که شما با روشهای گفته شده اسلاید جدید را درج میکنید با Theme پیشفرض اسلاید جدید برای شما درج میشود. ولی شما میتوانید باتوجه به Theme دلخواهتان اسلاید جدید را درج کنید، برای این کار بجای انتخاب گزینه New Slide فلش را باز کنید از کادر Office Theme روی Theme مورد نظر کلیک کنید تا اسلاید جدید با آن ظاهری که شما میخواهید درج شود.
آشنایی با انواع Theme ها در Office Theme:
- Title Slide(اسلاید عنوان): برای درج عنوان و زیرعنوان مطلب مورد نظر خود میتوانید از این قالب استفاده نمایید.
- Title and Content: این طرح و قالب برای ایجاد اسلایدهایی همراه با عنوان و محتویات مختلف مثل تصویر، شکل و سایر گزینهها استفاده میشود.
- Section Header: برای درج عنوان بخش و شماره آن از این طرح استفاده میشود.
- Two Content: برای ایجاد اسلاید با عنوان و دو جدول یا نمودار و … به طور موازی، میتوانید از این قالب استفاده کنید.
- Comparison: برای درج اسلاید به همراه عنوان و دو جدول یا نمودار به طور موازی به همراه عناوین آنها، میتوانید از این طرح استفاده کنید.
- Title Only: برای درج اسلایدهایی فقط با یک عنوان استفاده میشود.
- Blank: یک اسلاید خالی بدون هیچ طرح و قالبی درج میکند.
- Content With Caption: برای ایجاد اسلایدهایی به همراه محتویات متفاوت، توضیحات و عنوان از این طرح استفاده میشود.
- Picture With Caption: برای درج تصویر به همراه توضیحات و عنوان از این قالب استفاده میکنیم.
۲- ابزار Layout: Layout، قالب آمادهای است که میتوان اسلایدها را طبق شکل ظاهری آنها تنظیم کرد.
هر کدام از این Layout ها میتوانند محتوای متفاوتی به اسلایدها بدهند. همانطور که مشاهده میکنید Layout ها دقیقا مشابه Office Theme میباشند.
اگر شما اسلایدی درج کردید و بعد از درج اسلاید بخواهید قالب و طرح آن را تغییر دهید. برای این کار ابتدا اسلایدتان را انتخاب کنید سپس از سربرگ Home گروه New Slide روی گزینه Layout کلیک کنید تا کادر آن باز شود سپس روی هر قالبی که مد نظرتان است کلیک کنید تا آن قالب و طرح به اسلاید انتخابی اعمال شود.
۳- ابزار Reset: بعد از تغییر ظاهر اسلاید با انتخاب دستور Reset ظاهر اسلاید به حالت اولیه خود بر میگردد.
ابزار :Section از بخش برای سازمان دهی اسلایدها استفاده می شود. از بخشبندی برای تقسیمبندی اسلایدها به زیرگروههای منظم استفاده میشود، بخشها براحتی قابلیت جابجایی دارد، در همه بخشها میتوانید محتوای چند رسانهای قرار دهید و در هر بخش جداگانه میتوانید اسلایدها را حذف و یا مخفی کنید.
دو روش برای Section بندی کردن وجود:
- روش اول: بر روی گزینه Section از سربرگ Home گروه New Slide کلید کنید. با انتخاب Add Section یک بخش جدید ایجاد کنید. نام بخش مورد نظر را با راست کلیک کردن بر روی آن و انتخاب گزینه Rename Section میتوانید تغییر دهید. سپس اسلایدهای مورد نظر برای هر بخش را ایجاد کنید.
- روش دوم: در پنل لیست Slideها راست کلیک کنید سپس گزینه Add Section را انتخاب و بخش جدید را ایجاد کنید. برای تغییر نام Section بر روی نام بخش کلیک راست و گزینه Rename Section را انتخاب کنید.
به همین شکل میتوانید بخشهای دیگر را ایجاد و اسلایدهای آن بخش را زیرش درج کنید.
آشنایی با دستورات Section
- Remove Section: برای حذف Section استفاده میشود.
- Remove Section & Slides: موجب حذف Section به همراه Slideهای آن میشود.
- Remove All Section: تمام Section ها حذف میشوند.
- Move Section Up: موجب جابجایی Section انتخابی به سمت بالا میشود.
- Move Section Down: موجب جابجایی Section انتخابی به سمت پایین میشود.
- Collapse All: موجب بسته شدن اسلایدهای زیر مجموعه یک Section میشود.
- Expand All: موجب باز شدن و نمایش اسلایدهای زیر مجموعه یک Section میشود.
– اگر در لیست اسلایدها دقت کنید جلوی هر بخش تعداد اسلایدهای آن بخش داخل پرانتز نشان داده میشود.
در این مرحله از آموزش پاورپینت با جزئیات ایجاد اسلاید جدید در PowerPoint آشنا شدیم. حال باید شروع کنیم به نوشتن متن در صفحات و طراحی آن ها. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر میتوانید به راهنمای مایکروسافت مراجعه نمایید و یا در صورت بروز هرگونه مشکل، آن را با پشتیبان آنلاین آتیوا در میان بگذراید.