در این آموزش قصد داریم تا نحوه ورود به نرم افزار پاورپوینت را با هم بررسی کرده و بطور مختصر با محیط این نرم افزار آشنا شویم؛ پس در ادامه با آتیوا همراه باشید.
برای ورود به نرم افزار پاورپوینت در محیط ویندوز۱۰، از منوی Start بخش All Apps طبق حروف الفبا، گزینه P را پیدا کنید و برنامه Microsoft PowerPoint 2016 را اجرا کنید. البته ممکن است آیکن نرم افزار در صفحه دکستاپ هم باشد که می توانید با دوبار کلیک کردن آن را اجرا کنید.
روش دیگری هم وجود. طریق ابزار Cortana در ویندوز۱۰ ،عبارت PowerPoint را تایپ کنید تا نرمافزار برای شما اجرا شود. همچنین در نسخههای دیگر ویندوز هم میتوانید با تایپ عبارت PowerPoint در کادر جستجو برنامه را اجرا کنید.
برای دسترسی راحتتر به نرمافزار PowerPoint میتوانید میانبر نرمافزار را در منوی شروع یا میزکار خود قرار دهید تا با کلیک کردن بر روی میانبر، نرمافزار PowerPoint اجرا شود، بدین منظور کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
- روی منوی Start کلیک کنید
- از قسمت All App روی نرمافزار PowerPoint کلیک راست کنید
- از زیر منوی باز شده اگر میخواهید میانبر نرمافزار روی منوی Start قرار بگیرد گزینه Pin To Start را انتخاب کنید و یا اگر میخواهید میانبر نرمافزار روی میزکار قرار بگیرد گزینه Pin To Taskbar را انتخاب کنید.
پس از انتخاب PowerPoint همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید برنامه اجرا می شود.
جهت ایجاد پروژه جدید طبق تصویر بالا بر روی گزینه Blank Presentation کلیک کنید تا پروژه جدید ساخته شده و وارد محیط نرمافزار PowerPoint شوید.
محیط کار نرمافزار PowerPoint را در تصویر زیر مشاهده می کنید.
آشنایی با محیط نرمافزار PowerPoint
پس از اجرای نرمافزار محیط کلی برنامه همانند تصویر زیر نمایش داده میشود که در ادامه با قسمتهای مختلف نرم افزار آشنا میشویم:
۱- ابزار دسترسی سریع (Quick Access Toolbar)
این نوار سبب تسریع برخی از تغییرات میشود. ابزارهایی همانند Undo & Redo و … برای دسترسی سریعتر در این نوار قرار گرفته است. با استفاده از فلش موجود در انتهای این نوار و تیک زدن گزینهی دلخواه میتوانید تعیین کنید چه دستورهایی در این نوار نمایش داده شود. و همچنین برای دیدن دستورات بیشتر و تنظیم آن روی نوار Quick Access میتوانید گزینه More Commands را انتخاب کنید.
۲- نوار عنوان(Title Bar)
در این نوار، عنوان فایل جدیدی که باز کرده اید، نمایش داده میشود.
۳– دکمههای کنترلی (Control Buttons)
- دکمه ی ضبدر برای بستن پنجره است.
- دکمهی مربع اگر پنجرهای کوچک باشد، برای تمام صفحه کردن پنجره به کار می رود.
- دکمهی دو مربع ، اگر پنجرهای تمام صفحه باشد،برای کوچک کردن پنجره استفاده میشود.(زمانی ظاهر می شود که دکمه مربع را زده باشید.)
- دکمهی علامت منفی برای کمینه سازی پنجره استفاده میشود.(در این حالت پنجره بسته شده و در taskbar قرار می گیرد. بنابراین اگر دوباره قصد باز کردن پنجره را داشته باشید باید از taskbar روی اسم فایل کلیک کنید.)
۴– زبانه ها (Ribbon)
این بخش از سربرگهای مختلف تشکیل شده که وقتی وارد هر یک از این سربرگها میشوید ابزارها و دستورات بصورت پانل در زیر آن نمایش داده میشود و اگر به پانلها دقت کنید برای مدیریت بهتر پانلها هر کدام به گروههای مختلف تقسیم شده است که اسم هر گروه در قسمت پایین مشخص شده و اگر دقت کنید در قسمت پایین سمت راست بعضی از این گروه ها فلش اریب وجود دارد که نشان دهنده دستورات بیشتر هر گروه در کادر مربوطه می باشد.
آشنایی با انواع زبانه ها (سربرگ ها)
- منوی File: در این منو دستورات مربوط به مدیریت ارائه مطلب قرار دارد.
- ریبون Home : از ابزارهای موجود در این ریبون برای تنظیمات ظاهری ارائه مطلب مانند متن، پاراگراف و غیره استفاده میشود.
- ریبون Insert: دستورات مربوط به درج اشیا همانند تصویر، جدول، ویدیو و… در این سربرگ قرار دارد.
- ریبون Design: از این سربرگ برای طراحی ظاهر اسلایدها استفاده میشود.
- ریبون :Transitions تنظیمات مربوط به طراحی گذار بین اسلایدها در این سربرگ قرار گرفته است.
- ریبون Animation: از ابزارهای این ریبون برای طراحی انیمیشن اسلایدها استفاده میشود.
- ریبون Slide Show: دستورات تنظیمات چگونگی نمایش در این سربرگ قرار گرفته است.
- ریبون Review: ابزارهای نظیر غلطگیری املایی ، یادداشت و غیره در این سربرگ قرار دارد.
- ریبون View: از این ریبون برای تنظیم نماهای پاورپوینت، بزرگنمایی و غیره استفاده میشود.
نکته: علاوه بر این سربرگهای ثابت که در نوار ریبون مشاهده میکنید، زمانی که شما اشیایی را در اسلایدتان قرار میدهید، هنگام انتخاب بعضی از این اشیاء، سربرگی در نوار ریبون ظاهر میشود که به این سربرگها، سربرگ وابسته گفته میشود.
نکته: برای ناپدید کردن پانل ابزارهای ریبون میتوانید از روشهای دابل کلیک کردن روی اسم ریبون یا کلید ترکیبی Ctrl+F1 استفاده کنید و همینطور برای ظاهر شدن مجدد پانل ابزارهای مخفی شده، از روشهای دابل کلیک کردن روی اسم ریبون یا کلید ترکیبی Ctrl+F1 استفاده میشود.
۵- پانل اسلاید (Slide Bar)
در این پانل شما لیست اسلایدهای ساخته شده در فایل ارائه مطلبتان را مشاهده میکنید.
۶- ناحیه طراحی و ویرایش اسلاید (Slide Pane)
در وسط پنجره PowerPoint، اسلاید انتخابی از قسمت لیست اسلایدها، نمایش داده می شود. همه تغییرات مورد نیاز شما باید روی این صفحه اعمال شود.
۷-نوار وضعیت (Status Bar)
این نوار پایینترین نوار نرمافزار میباشد که شما میتوانید وضعیت زبان ویرایشی، تعداد و شماره اسلایدها را در این قسمت مشاهده کنید.
۸- نماهای ارائه (View Shortcuts)
نرمافزار PowerPoint همانند دیگر نرمافزارهای Office دارای نماهای نمایشی مختلف میباشد که شما در این قسمت آیکن، چهار نمای اصلی PowerPoint را مشاهده میکنید.
۹- نوار بزرگ نمایی(Zoom)
این قسمت شامل دستور بزرگنمایی و همینطور یه نوار لغزنده، برای بزرگنمایی اسلایدها میباشد.
در این بخش به صورت کامل با ورود به نرم افزار پاورپوینت و بخش های مختلف آن آشنا شدید. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به راهنمای مایکروسافت مراجعه نمایید.
در پست بعدی به آموزش ایجاد فایل جدید و ذخیره و باز کردن فایل ارائه می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
به نظر شما کار با پاورپینت چطور است ؟ به راحتی توانستید با بخش های مختلف آن آشنا شوید؟ تجربیات ارزشمند خود را با ما و سایر کاربرات آتیوا در میان بگذارید.