فایل ارائهای که در محیط پاورپوینت ایجاد میشود، تمام اسلایدهای آن بر مبنای یک اسلاید پایه به نام Slide Master ایجاد میشوند. بعنوان مثال کلیه جانگهدارهای عنوان در اسلایدهای مختلف دارای یک فونت و یک رنگ مشخصی هستند و این بخاطر وجود اسلایدی به نام Slide Master میباشد. در این آموزش قصد داریم جزئیات آشنایی با Slide Master را برای شما عزیزان بازگو کنیم.
شما هرگونه تغییری که در Slide Master ایجاد میکنید و یا هر چیزی که در Slide Master وارد مینمائید، به تمام اسلایدها اعمال میشود. بعنوان مثال اگر شما بخواهید یک تصویر آرمی را در گوشه بالای سمت چپ تمام اسلایدها قرار دهید. نیاز نیست در تک تک اسلایدها جداگانه آرم را قرار دهید و تنظیم نمایید کافیست در اسلاید Master آرم را قرار داده در نتیجه تمام اسلایدها قرار میگیرد.
برای مشاهده Slide Master باید از سربرگ View گروه Master View اقدام نمایید در این گروه شما سه گزینه زیر را مشاهده میکنید:
Slide Master: با انتخاب این گزینه میتوانید ساختار اسلاید طراحی شده را تغییر دهید.
Handout Master: صفحات Handout این امکان را به شما میدهد در هنگام پرینت فایل ارائهتان، چند اسلاید را در یک صفحه قرار دهید. شما با استفاده از این دستور میتوانید صفحات Handout را در نمای Master تنظیم نمایید تا تغییرات به تمام صفحات Handout اعمال شود.
Notes Master: نمای کلی و شکل ظاهری مربوط به صفحات یادداشت را میتوانید از طریق این صفحه تنظیم کنید.
نکات کاربردها و نحوهی استفاده از Slide Master
برای آشنایی با slide master باید به نکات کاربردی و نحوه ای استفاده از آن مسلط شوید. در ادامه قصد داریم تا مهمترین نکات مورد نیاز برای اسفتاده از آن را برای شما عزیزان بازگو کنیم.
• ویرایش پسزمینه و گرافیک : نمای Slide Master شخصیسازی همزمان تمام اسلایدها را آسان کرده است. بعنوان مثال میتوانید یک لوگو و آرم به هر یک از اسلایدهای ارائهتان اضافه کنید، همچنین میتوانید گرافیکهای پس زمینه تم پاورپوینت را ویرایش کنید.
• شخصیسازی قالببندی متن: با استفاده از نمای Slide Master بجای تغییر جداگانه قالببندی متن هر اسلاید میتوانید قالببندی متن همه اسلایدها را همزمان با هم تغییر دهید.
• قالببندی جانگهدارهای تاریخ و زمان و …: شما میتوانید بجای قالببندی متن و پاراگراف جانگهدارهای تاریخ، زمان، شماره اسلاید و غیره را جداگانه در هر اسلاید انجام دهید در نمای Slide Master یکبار این کار را انجام داده، به تمام اسلایدها اعمال میشود.
• دکمه های عملیاتی و ساخت لینک: در داخل Slide Master میتوانید یک Animationیا یک Action Button و لینک قرار دهید و محدودیتی دراین زمینه وجود ندارد.بعنوان مثال میخواهید دکمههای عملیاتی رفتن به اسلاید بعد و قبل را در تمام اسلایدهایتان ایجاد کنید بجای ساختن و تنظیم دکمهها در هر اسلاید بطور جداگانه میتوانید در Slide Mater این کار را انجام دهید.
• دقت داشته باشید در جانگهدارهای متنیSlide Master نمیتوانید متنی درج کنید زیرا با قرار دادن متن در این جانگهدارها به هیچ عنوان به اسلایدهای شما اعمال نمیشود واگر بخواهید مثلا نام سازمان یا موسسهای را در Slide Master وارد کنید باید متن را در داخل یک جانگهدار متنی Textboxدرج کنید. از جانگهدارهای متنی Slide Master برای تنظیم قالببندی نظیر فونت و پاراگراف استفاده میشود.
برای تغییر و تنظیم Slide Master از سربرگ View گروه Master View دستور Slide Master را انتخاب نمایید.
همانطور که لیست اسلایدهای سمت چپ صفحه را مشاهده مینمایید، Slide Master (اسلاید اصلی یا مادر) اسلاید بزرگتر میباشد، شما هر گونه تنظیمات را در جانگهدارهای (عنوان، متن، تاریخ و زمان، شماره اسلاید، پاورقی) این اسلاید اعمال نمایید یا هر اشیا و جانگهداری اضافه یا کم نمایید به کل اسلایدهای شما اعمال میشود.
بعنوان مثال ما در این قسمت رنگ متن عنوان اسلاید اصلی را قرمز و یک عکس در قسمت سمت راست بالا قرار میدهیم.
همانطور در تصویر زیر مشاهده میکنید، وقتی از سربرگ View وارد نمای Normal میشویم تنظیمات به تمام اسلایدها اعمال شده است. هم رنگ جانگهدار عنوان قرمز شده و هم عکس در بالای همهی اسلایدها قرار گرفته است.
در قسمت زیر این اسلاید اصلی، اسلایدها با Layout های مختلف نمایش داده شده است. شما در فایل ارائهتان از هر کدام از اسلایدها میخواهید استفاده نمایید، میتوانید آن اسلاید را از این لیست انتخاب نمایید و تنظیمات را روی آن اسلاید اعمال کنید وقتی وارد حالت نرمال میشوید هر تعداد اسلاید از این Layout در ارائهتان درج کنید تمام قالببندی هایی که در Master برای این مدل اسلاید تنظیم کردید به اسلایدهایتان اعمال میشود.
سربرگ slide master
بعد از انتخاب دستور Slide Master، سربرگ Slide Master قبل از سربرگ Home در نوار ریبون فعال می شود.
خارج شدن از نمای Slide Master
– بعد از انجام تغییرات در Slide Master برای برگشت به حالت عادی از سربرگ Viewبخش Presentation Views گزینه Normal را انتخاب کنید مشاهده خواهید کرد که تغییرات انجام شده به همه اسلایدها اعمال شده است.
– و همینطور از طریق دستور Close Master View از سربرگ Slide Master از نمای Master خارج شده و وارد نمای نرمال می شوید.
ایجاد یک مجموعه Master جدید
وقتی وارد نمای Master میشوید شما در لیست اسلایدها، کنار اسلاید اصلی عدد شماره۱ را مشاهده مینمایید. اگر میخواهید مجموعه Slide Master جدید را ایجاد نمایید از سربرگ Slide Master گروه Edit Master گزینه Insert Slide Master را انتخاب نمایید. همانند تصویر زیر مجموعه Master جدید اضافه میشود.
ساخت جانگهدار جدید Insert Layout
اگر قصد دارید آشنایی با slide master را تکمیل کنید تا بتوانید از کمک آن برای راحتی کارتان استفاده کنید، لطفا با ادامه مطلب همراه باشید.
اگر Layout های پیشفرض پاورپوینت مد نظرتون نیست و بخواهید خودتان اسلاید با جانگهدارهای مدنظر بسازید از این دستور میتوانید استفاده نمایید.
از سربرگ Slide Master گروه Edit Master بر روی گزینه Insert Layout کلیک کنید تا یک Layoutجدید، بعد از Layout انتخابی ایجاد شود.
بعد از درج یک اسلاید برای طراحی شما میتوانید با استفاده از سربرگ Insert جانگهدار اشیا مورد نظرتان را اضافه کنید و یا از طریق گروه Master Layout میتوانید جانگهدارهای مختلف را انتخاب ودر اسلایدتان درج نمایید.
– اگر می خواهید جانگهدار عنوان در اسلایدتان قرار گیرد گزینه Title را از گروه Master Layout تیک بزنید.
– اگر میخواهید جانگهدار پاصفحه در اسلایدتان قرار گیرد گزینه Footers را از گروه Master Layout تیک بزنید.
– اگر میخواهید جانگهدارهایی نظیر (Text, Picture, Media,…) را به اسلایدتان اضافه کنید از گروه Master گزینه Insert Placeholder را انتخاب و از کادر باز شده جانگهدار مربوطه را انتخاب نمایید. سپس اشارهگر تبدیل به علامت + شده و میتوانید در هر قسمت از اسلاید، مدنظرتان است اشاره گر را درگ نموده تا جانگهدارتان درج شود.
• با دستور Rename از گروه Edit Master می توانید طراحی ساخته شده را تغییر نام دهید.
• می توانید Master یا هر یک از زیرمجموعههای Master را با دستور Delete از گروه Edit Master حذف نمایید.
• با دستور Theme از گروه Edit Themes میتوانید تم اسلایدهایتان را در Master تنظیم نمایید.
• از طریق گروه Background سربرگ Slide Master میتوانید تنظیمات پسزمینه Slide Master را انجام داده تا این تنظیمات به تمام اسلایدهای شما اعمال شود.
• شما در محیط Master سایز اسلایدها را نیز میتوانید تغییر دهید برای این کار از گروه Size سربرگ Slide Master میتوانید این کار را انجام دهید.
مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد، آموزش کامل برای آشنایی با slide master بود. شما عزیزان می توانید با استفاده از این گزینه ها اسلایدهای خود را به صورت یکپارچه و منظم طراحی کنید و در نهایت کاربران نیز از مشاهده اینچنین پروژه ای لذت می برند. اما برای اینکه به آشنایی با slide master مسلط شوید باید حتما چندین بار از آن استفاده کنید و با سعی و خطا گزینه های مختلفش را تست کنید. به یاد داشته باشید تیم پشتیبانی آتیوا همواره برای کمک به شما عزیزان آماده است. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر می توانید به راهنمای مایکروسافت نیز مراجعه نمایید.
نظر شما درباره slide master چیست؟
برای اینکه کاربران مبتدی نیز آشنایی با slide master را به خوبی بیاموزند، تجربیات ارزشمند خود را به عنوان یک فرد حرفه ای در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.