نسخه ی ۲۰۱۶ یکی از کاملترین نسخه های نرم افزار ورد است که با امکانات فوق العاده خود ، کار نگارش محتوای متنی را برای هر کسی آسان می کند. در آموزش قبل نحوه نصب این نرم افزار بیان شد. در این آموزش قصد داریم تا شما عزیزان را با محیط نرم افزار Microsoft Word 2016 و شروع به کار با آن آشنا کنیم.
اجرای نرمافزار Microsoft Word 2016
برای اجرای نرمافزار Microsoft Word 2016 در محیط ویندوز۱۰، از منوی Start بخش All Apps طبق حروف الفبا، گزینه Wرا پیدا کنید و برنامه Microsoft Word 2016را اجرا کنید.
یا از طریق ابزار Cortana در ویندوز۱۰ ،عبارت Word را تایپ کنید تا نرمافزار برای شما اجرا شود.
و همچنین در نسخههای دیگر ویندوز هم میتوانید با تایپ عبارت Word در کادر جستجو برنامه را اجرا کنید.
برای دسترسی راحتتر به نرمافزار Word میتوانید میانبر نرمافزار را در منوی شروع یا میزکار خود قرار دهید تا با کلیک کردن بر روی میانبر، نرمافزار Word اجرا شود، بدین منظور کافیست مراحل زیر را انجام دهید:
- روی منوی Start کلیک کنید.
- از قسمت All App روی نرمافزار Word کلیک راست کنید.
- از زیر منوی باز شده اگر میخواهید میانبر نرمافزار روی منوی Start قرار بگیرد گزینه Pin To Start را انتخاب کنید و یا اگر میخواهید میانبر نرمافزار روی میزکار قرار بگیرد گزینه Pin To Taskbar را انتخاب کنید.
پس از انتخاب Word همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید برنامه اجرا میشود. محیط نرم افزار Microsoft Word 2016 بسیار ساده است و گزینه ها در درسترس کاربر قرار دارند.
جهت ایجاد سند جدید طبق تصویر بالا بر روی گزینه Blank Presentation کلیک کنید تا سند جدید ایجاد شده و وارد محیط نرمافزار Word شوید.
محیط کار نرمافزار Word را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
آشنایی با محیط نرمافزار Word
پس از اجرای نرمافزار محیط کلی برنامه همانند تصویر بالا نمایش داده میشود که در ادامه با قسمتهای مختلف نرم افزار آشنا میشویم:
۱- ابزار دسترسی سریع (Quick Access Toolbar): این نوار سبب تسریع برخی از تغییرات میشود. ابزارهایی همانند Undo & Redo و … برای دسترسی سریعتر در این نوار قرار گرفته است. با استفاده از فلش موجود در انتهای این نوار (customize quick access toolbar) و تیک زدن گزینهی دلخواه میتوانید تعیین کنید چه دستورهایی در این نوار نمایش داده شود. همچنین برای دیدن دستورات بیشتر و تنظیم آن روی نوار Quick Access میتوانید گزینه More Commands را انتخاب کنید.
سپس از سمت چپ کادر باز شده از قسمت choose command from گزینه all command را انتخاب کنید تمام دستورات در کادر زیر آن نمایش داده می شود، دستور مربوطه را جستجو کرده و انتخاب نمایید در ادامه گزینه add را انتخاب، دستور مربوطه در لیست دستورات نوار quick access که در سمت راست کادر قرار دارد اضافه میشود. برای حذف کردن دستور از لیست دستور را از کادر quick access انتخاب و سپس دستور remove را انتخاب نمایید. بعد از اضافه کردن دستورات مورد نیاز به نوار روی گزینه ok کلیک نمایید تا تغییرات اعمال شود.
یه چیز مهم: شما میتوانید نوار quick access را جابجا کنید برای این کار از قسمت تنظیمات quick access اگر میخواهید در زیر نوار ریبون قرار گیرد آخرین گزینه show below the ribbon را انتخاب کنید .
و یا اگر نوار quick accessدر زیر نوار ریبون قرار دارد برای قرار گرفتن در بالای نوار ریبون گزینه show above the ribbon را انتخاب نمایید.
۲- نوار عنوان (Title Bar): در این نوار، عنوان فایل جاری ، نمایش داده میشود. در نرمافزار Wordعنوان پیشفرض نرم افزار document (سند) میباشد.
۳- دکمههای کنترلی (Control Buttons): دکمهی ضربدر برای بستن پنجره است. اگر پنجرهی شما کوچک باشد از دکمهی مربع برای تمام صفحه کردن یا بیشینه کردن پنجره استفاده میشود و اگر پنجرهای تمام صفحه باشد، از دکمهی دو مربع روی هم برای کوچک کردن پنجره استفاده میشود و همینطور از دکمهی علامت خط تیره برای کمینه سازی پنجره استفاده میشود.
۴- ریبون (Ribbon): این بخش از سربرگهای مختلف تشکیل شده که وقتی وارد هر یک از این سربرگها میشوید ابزارها و دستورات بصورت پانل در زیر آن نمایش داده میشود و اگر به پانلها دقت کنید برای مدیریت بهتر پانلها هر کدام به گروههای مختلف تقسیم شده است که اسم هر گروه در قسمت پایین مشخص شده و اگر دقت کنید در قسمت پایین سمت راست بعضی از این گروهها فلش اریب وجود دارد که نشان دهنده دستورات بیشتر هر گروه در کادر مربوطه میباشد.
آشنایی با انواع ریبون ها (زبانه ها):
– منوی File: در این منو دستورات مربوط به مدیریت سند قرار دارد.دستوراتی نظیر (ایجاد، باز کردن، بستن و …) قرار دارد.
– ریبون Home : از ابزارهای موجود در این ریبون برای تنظیماتی نظیر قالببندی متن و پاراگراف استفاده میشود.
– ریبون Insert: دستورات مربوط به درج معادله واشیاء همانند تصویر، جدول، ویدیو و… در این سربرگ قرار دارد.
– ریبون Design: از این سربرگ برای طراحی ظاهر سند همانند پسزمینه استفاده میشود.
– ریبون :Layout تنظیمات مربوط به صفحه نظیر سایز، حاشیه، چند ستونه نوشتن و …در این سربرگ قرار دارد
– ریبون References: از ابزارهای این ریبون برای ارجاع دادن نظیر فهرست مطالب، مراجع و غیره استفاده میشود.
– ریبون Mailing: این ریبون امکانات ساخت یک ادغام پستی را در اختیارتان قرار میدهد.
– ریبون Review: ابزارهای نظیر غلطگیری املایی ، یادداشت و غیره در این سربرگ قرار دارد.
– ریبون View: از این ریبون برای تنظیم نماهای سند Word، بزرگنمایی و غیره استفاده میشود.
یه چیز جالب: علاوه بر این سربرگهای ثابت که در نوار ریبون مشاهده میکنید، زمانی که شما اشیایی را در اسلایدتان قرار میدهید، هنگام انتخاب بعضی از این اشیاء، سربرگی در نوار ریبون ظاهر میشود که به این سربرگها، سربرگ وابسته گفته میشود.
یه چیز جالب: برای ناپدید کردن پانل ابزارهای ریبون میتوانید از روشهای دابل کلیک کردن روی اسم ریبون یا کلید ترکیبی Ctrl+F1 استفاده کنید و همینطور برای ظاهر شدن مجدد پانل ابزارهای مخفی شده، از روشهای دابل کلیک کردن روی اسم ریبون یا کلید ترکیبی Ctrl+F1 استفاده میشود. همچنین روش دیگر برای ظاهر کردن پانل نوار ریبون کلیک کردن روی فلش Collapse The Ribbon میباشد.
۵- ناحیه تایپ و ویرایش : در وسط پنجره Word، صفحه سفید رنگ مشاهده میکنید برای تایپ و ویرایش میتوانید متن را در صفحه سفید رنگ تایپ نمایید.
۶-نوار وضعیت :(Status Bar)این نوار پایینترین نوار نرمافزار میباشد که شما میتوانید وضعیت زبان ویرایشی، تعداد صفحه و کلمات تایپی را در این قسمت مشاهده کنید.
۷- نماهای نمایش سند (View Shortcuts): نرمافزار Word همانند دیگر نرمافزارهای Office دارای نماهای نمایشی مختلف میباشد که شما در این قسمت آیکن، سه نمای اصلی word را مشاهده میکنید.
۸- نوار بزرگ نمایی(Zoom): این قسمت شامل دستورات بزرگنمایی و همینطور یه نوار لغزنده، برای بزرگنمایی صفحات سند میباشد.
۹- نوار مرورگر (scroll bar): این نوار همانند خط کش به صورت افقی و عمودی وجود دارد. از این ابزار برای پیمایش و جابجایی بین سند استفاده می شود. اگر می خواهید بین صفحات جابجا شوید از scroll bar عمودی استفاده می شود. نوار پیمایش افقی در صورتی که سایز صفحه را بزرگتر کنید فعال شده و می توانید برای پیمایش افقی داخل صفحه از این نوار استفاده نمایید.
با مطالعه این آموزش می توانید به طور کامل محیط نرم افزار Microsoft Word 2016 را بشناسید . برای شروع ، چند ساعتی در روز را به تمرین با این نرم افزار اختصاص دهید. اگر به نرم افزار ورد مسلط شوید ، به راحتی می توانید سایر نرم افزارها را نیز یاد بپیرید. در صورتی که برای کار با نرم افزار به مشکل برخورد کردید ، با مشاوران آنلاین آتیوا ، سوال خود را مطرح کنید.
به نظر شما محیط نرم افزار Microsoft Word 2016 چگونه است ؟
هنگامی که روی آیکن نرم افزار کلیک کردید ، چه چیزی بیشتر از همه نظر شما را به خود جذب کرد ؟ نظر شما درباره رابط کاربری این نر مافزار چیست ؟